Hoe lang is een testament geldig na overlijden?

Het is belangrijk om te weten hoe lang een testament geldig is na het overlijden, vooral als u goederen of activa wilt nalaten aan specifieke personen of organisaties. Gelukkig is het antwoord op de vraag "hoe lang is een testament geldig na overlijden?" niet al te ingewikkeld.

In het algemeen blijft een testament van kracht totdat de laatste persoon die in het testament wordt genoemd, overlijdt. Dus, bijvoorbeeld, als u een testament maakt dat een bepaald bedrag na uw overlijden aan uw zus wordt nagelaten, blijft het testament van kracht totdat uw zus overlijdt. Er zijn echter een paar uitzonderingen op deze regel. Als bijvoorbeeld een van de begunstigden van het testament eerder overlijdt dan de erflater, wordt het testament automatisch gewijzigd om deze wijziging weer te geven. Dit betekent dat bezittingen of goederen die aan die persoon waren nagelaten, in plaats daarvan worden overgedragen aan een andere persoon of entiteit.

Er zijn ook gevallen waarin een testament nietig kan worden verklaard, wat betekent dat het niet langer geldig is. Dit kan gebeuren als het testament op een oneerlijke of bedrieglijke manier is opgesteld, of als de erflater op het moment dat het testament werd opgesteld niet geestelijk bekwaam was. Daarom is het altijd een goed idee om uw testament regelmatig door een professional te laten nakijken, zodat het aan alle eisen blijft voldoen en van kracht blijft tot het overlijden van de laatste begunstigde. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw vermogen en bezittingen naar de juiste persoon of organisatie gaan zoals u dat wenst.

Last Updated: 12/08/2022
✔ Fact Checked by ElkeNotaris

Ceylin is een fervent fan van science fiction films. Ze is altijd gefascineerd geweest door actiefiguren. Verhalen schrijven is haar hobby. Ze is ook een reisliefhebber en bezoekt graag plaatsen die in de films te zien zijn.

Contact

020-8005090

Ma - Vr: 09.00 - 18.00

Alleen bereikbaar op afspraak

Laat 49
1811 EB Alkmaar, Nederland

elkenotaris.nl is a registered trademark. Contact: contact@elkenotaris.nl 

KVK: 58114785 | BTW: NL852880595B01

Copyright 2024, REBEL Internet