Hoe kun je besparen op notariskosten? 

Moet jij binnenkort een notaris inhuren, maar schrik je toch behoorlijk van de hoogte van de notariskosten? Dan doe je er goed aan om niet met de eerste de beste notaris in zee te gaan. Een notaris is sinds oktober 1999 namelijk niet meer verplicht om zich aan vaste kosten te houden en kan derhalve zijn eigen tarief bepalen. Hierdoor zitten er soms grote verschillen in. Maar hoe kun je nu het beste besparen op je notariskosten?

compare costs - Missing image

Notariskosten drukken

Veel mensen denken dat het in sommige gevallen absoluut noodzakelijk is om een notaris in te schakelen. Bij de verkoop van een huis is dit bijvoorbeeld ook het geval, omdat een notaris over de bevoegdheden beschikt die noodzakelijk zijn om de overdracht goed te laten verlopen. Toch kunnen in sommige gevallen de notariskosten wat gedrukt worden. Op het internet is het in sommige gevallen mogelijk om zelf alvast een akte in te vullen. Hierdoor hoef je dit niet allemaal door een notaris te laten doen, waardoor hij er minder tijd aan kwijt is en het jou dus ook minder geld kost.

Notarissen vergelijken

Een andere manier om op je notariskosten te besparen is door verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Hoe doe je dit? Door bij meerdere notarissen een offerte op te vragen. Wanneer je meerdere offertes binnen hebt, kun je deze met elkaar vergelijken en bepalen welke notaris de laagste kosten in rekening brengt. Bij het vergelijken van de notariskosten moet je wel aandachtig naar de verschillende offertes kijken. Het is namelijk goed denkbaar dat iedere notaris een andere offerte heeft, waardoor de kosten dus ook op een andere wijze benoemd worden. Let er in ieder geval op dat alle benodigde punten ook meegenomen zijn in de offerte, waardoor je achteraf niet alsnog voor verrassingen komt te staan.

Internet gebruiken

Tegenwoordig is het ook mogelijk om via internet notariskosten te vergelijken. Er zijn vandaag de dag verschillende websites waar het makkelijk is om een overzicht te krijgen van de kosten die een notaris in rekening brengt voor zijn werkzaamheden. Door hier gebruik van te maken, voorkom je dat je veel te veel geld kwijt bent aan notariskosten.

Ons Team

Wij vinden dat het vinden en vergelijken van notarissen sneller en eenvoudiger kan dan wat de huidige markt te bieden heeft!

Daarom zijn wij Elke Notaris gestart.

Ons Bezoekadres

Ma - Vr: 09.00 - 18.00

Alleen bereikbaar op afspraak

Oudebrugsteeg 9
1012 JN Amsterdam, Netherlands

Of bel ons 

020-8005090