Waar moet je op letten bij het vergelijken van notariskosten?

Wil jij geld besparen op je uitgaven aan de notaris? Dan doe je er goed aan om de notariskosten te vergelijken. Het kan namelijk goed zijn dat je bij de ene notaris veel meer geld kwijt bent voor dezelfde werkzaamheden dan bij de andere notaris het geval is. Het kan dus zeker lonend zijn om de kosten van verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij het vergelijken van notariskosten?

Offerte aanvragen

find cheap notary - Missing image

Voordat je daadwerkelijk kan beginnen met het vergelijken van notariskosten, moet je natuurlijk offertes opvragen bij een aantal verschillende notarissen. Het maakt niet zo zeer uit bij welke notarissen je een offerte opvraagt, want in de meeste gevallen kost het aanvragen van een offerte je niets meer of minder. Let hier echter wel goed op bij het aanvragen om te voorkomen dat je alsnog een rekening krijgt.

Notariskosten vergelijken

Wanneer je eenmaal een aantal verschillende offertes binnen hebt, kan het vergelijken beginnen. Het vergelijken van de notariskosten vergt wel enige tijd. Het is namelijk geen eenvoudige klus. Dit komt met name doordat iedere notaris zijn werkzaamheden op een andere manier op de offerte zet. Hierdoor wordt het vergelijken er niet bepaald makkelijk op. Probeer zo goed mogelijk de verschillende punten uit te lichten en te vergelijken. Alleen op deze manier kun je enigszins een gedegen vergelijking maken. Let verder op de eventuele administratiekosten of dossierkosten die een notaris in rekening brengt. Bij sommige notarissen maakt dit geen deel uit van de notariskosten, maar bij anderen is dit bijvoorbeeld wel het geval.

Reputatie van de notaris

Veel mensen willen een notaris die zo min mogelijk notariskosten in rekening brengt, maar is dat wel altijd slim? Een notaris die hoge kosten heeft, heeft over het algemeen vaak ook al een goede reputatie opgebouwd in zijn wereld. Wanneer je achteraf niet alsnog extra geld wilt betalen, doe je er goed aan om een dergelijke notaris in te schakelen. De notariskosten liggen weliswaar hoger, maar de kans op problemen is bij deze notaris ook een stuk kleiner.

Last Updated: 12/08/2022
✔ Fact Checked by ElkeNotaris

Ceylin is een fervent fan van science fiction films. Ze is altijd gefascineerd geweest door actiefiguren. Verhalen schrijven is haar hobby. Ze is ook een reisliefhebber en bezoekt graag plaatsen die in de films te zien zijn.

Contact

020-8005090

Ma - Vr: 09.00 - 18.00

Alleen bereikbaar op afspraak

Laat 49
1811 EB Alkmaar, Nederland

elkenotaris.nl is a registered trademark. Contact: contact@elkenotaris.nl 

KVK: 58114785 | BTW: NL852880595B01

Copyright 2023, REBEL Internet