Goedkoopste Notaris 

Goedkoopste Notaris - Missing image

Het opmaken van een notariële akte kost veel geld. Helaas kun je veelal niet zonder deze akte, omdat de overheid dit bij een flink aantal zaken verplicht gesteld heeft. Maar je kunt toch voordeliger uit zijn dan je denkt. Het enige dat je moet doen is op zoek gaan naar de goedkoopste notaris. Sinds een aantal jaren is dit namelijk een optie, omdat er niet langer sprake is van door de overheid vastgestelde tarieven. Het doel van het loslaten van deze door de overheid vastgestelde tarieven was om de onderlinge concurrentie tussen notarissen te bevorderen. Deze vorm van marktwerking zou meerdere winnaars op moeten leveren. Aan één kant ben jij als consument een winnaar, omdat de tarieven naar beneden zijn gegaan. De andere grote winnaar is de beroepsgroep zelf, omdat hierdoor het kaf van het koren wordt gescheiden.

Hoe kom je erachter welke notaris het voordeligst is?

Het is geen ingewikkelde materie om er achter te komen wie voor jou de goedkoopste notaris is. Vanzelfsprekend heeft elke notarispraktijk een eigen website, vaak met een kopje “tarieven”. Hier vindt je dan een overzicht van de meest gangbare tarieven voor standaardzaken als bijvoorbeeld het laten passeren van de hypotheekakte. Wees je ervan bewust dat de meeste tarieven echt alleen standaardtarieven zijn. Wanneer je iets afwijkt van het meest gangbare spreekt een notaris al gauw van maatwerk. En wat dan op het eerste gezicht de goedkoopste notaris lijkt, blijkt ineens in de praktijk niet meer één van de voordeligste. In het geval je dan ook afwijkt (of denkt af te wijken) van de standaard zaken, neem dan de telefoon ter hand en bel een aantal notarissen voor een offerte. Vroeger ondenkbaar, maar nu de normaalste zaak van de wereld. Dus waarom hiervan geen gebruik maken?

Is goedkoop duurkoop?

De goedkoopste wil niet altijd zeggen dat je ook direct de beste of meest klantvriendelijkste notaris hebt getroffen. De prijs kan doorslaggevend zijn, maar kijk ook goed naar wat je daadwerkelijk krijgt voor deze prijs. Zorg dat je op de hoogte bent van wat er daadwerkelijk geleverd wordt aan diensten. Hiermee voorkom je een eventuele vervelende financiële verrassing achteraf.

Last Updated: 12/08/2022
✔ Fact Checked by ElkeNotaris

Ella is een ervaren SEO specialist. Ze doet al meer dan 5 jaar aan SEO en is echt een expert op dit gebied. Ze is ook een dierenvriend en heeft 6 honden en 3 katten. In haar vrije tijd doet ze ook vrijwilligerswerk voor een dierenopvangorganisatie. 

Contact

020-8005090

Ma - Vr: 09.00 - 18.00

Alleen bereikbaar op afspraak

Laat 49
1811 EB Alkmaar, Nederland

elkenotaris.nl is a registered trademark. Contact: contact@elkenotaris.nl 

KVK: 58114785 | BTW: NL852880595B01

Copyright 2024, REBEL Internet